2 reaktion på “Kosamäck

  1. Hej

    Intressant sida du har! Snygg o massor att läsa. Jag googlade på Kosamäck eftersom min morfars har släkt därifrån. Gustavadolf och någon liten ort till som jag inte minns namnet på. Vad levde man på i Kosamäck? Va det gruvdrift? Och vart bodde man då? Lustigt nog hyrde vi häst o vagn 2017 och körde förbi Kosamäck och bodde en natt b la strax utanför Gustavadolf. Jag visste inte då att jag hade ursprung därifrån. Men känslan va att jag va hemma o trivdes m naturen. Lustigt. Började släktforska i årsskiftet. Mina anor är Nyström. Minns inte nu vad de hette då de bodde i Kosamäck. //Ellinor

  2. Hej

    Kul att du hittat min sida. Konstigt att jag inte fått meddelande i mailen om att du lämnat en kommentar. Ska kolla mina inställningar.

    Har inte full koll på vad alla gjorde i Kosamäck, men det fanns ju en gruva där. Till sommaren ska vi försöka gå dit och titta på den. Dessutom låg ju Kosamäck väldigt nära Uddeholmshyttan som hade omfattande verksamhet. Jag har försökt gå från Uddeholmshyttan till Kosamäck, men jag hindrades av en trasig bro bara någon kilometer från vägen. Är sugen på att bära dit några plankor och lägga över bäcken, så det går att ta sig över.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *